Днес Ford разпространи първите подробности да новите Transit Connect и Transit Courier, които са част от продуктовата офанзива на марката, с която цялото търговско портфолио на компанията ще бъде обновено през следващите 18 месеца.

От Ford коментират, че Transit Connect и Transit Courier са важна част от новото четиричленно семейство Transit, което даде възможност на марката да се превърне в лидер на пазара на търговските автомобили в Европа с повече от 276 000 продажби (+8%) от началото на годината.

Новите Transit Connect и Transit Courier, които ще бъдат налични за поръчка от пролетта на следващата година, идват с нов дизайн, обещават още по-ефективни задвижващи агрегати и нови модерни асистиращи системи.

Новият Ford Transit Connect ще се предлага с изцяло нов 1.5 литровия EcoBlue дизелов двигател, а нуждаещите се от бензинов агрегат ще могат да изберат нова версия на международно отличеният еднолитров трицилиндров EcoBoost, който е оборудван със система за деактивиране на един от цилиндрите за подобряване на горивната икономичност. Дизеловата версия пък ще може да бъде поръчана в комбинация с нова осемстепенна автоматична предавателна кутия.

Новият Transit Connect, ще продължи да се предлага в две дължини, с вместимост от до 3.6 куб.м и товароносимост от 520 до 890 килограма, и ще може да бъде оборудван с интелигентен ограничител на скоростта, системи Pre-Collision Assist с разпознаване на пешеходци, активен паркинг асистент и други.

Новият Ford Transit Courier, който е най-малкото предложение в семейството Transit, ще дебютира с бордова инфо-комуникационна система SYNC 3 с по-голям, 6-инчов чувствителен на допир екран, 1.5-литров TDCi дизелов и еднолитров EcoBoost бензинов мотор, стандартна нова шестстепенна механична предавателна кутия и други.

Специално за търсещите възможно най-инсакта консумация на гориво, от Ford предлагат стандартно за дизеловия Transit Courier нов пакет, в който е включена и системата Active Grille Shutter за съкращаване на времето за подгряване на двигателя и подобряването на аеродинамиката.

Ford BG