Ford обяви, че за да отговори на повишеното търсене към новото поколение на хитовата си Fiesta в Европа, компанията е увеличила дневното производство на модела със 100 единици в завода си в Кьолн, Германия. Повишението, до дневно от 1500 автомобила, е постигнато чрез удължаването на настоящите смени и добавянето на нова такава в събота за ноемвир и декември

От Ford коментират, че Fiesta е била най-продавана нова кола във Великобритания за изминалия месец, като отчита реализация от 6434 единици, и най-продаваната малка кола в Германия с 4660 нови регистрации.

Само през тази година, Ford Fiesta може да се похвали с няколко престижни отличия и постижения, в това число върхова безопасност от 5 звезди, присъдени от Euro NCAP, Автомобил на годината 2018 на Гърция, Най-добър бюджетен автомобил от конкурса Световен дамски автомобил на годината, Fleet Car of The Year, Най-добро супермини, Свързан автомобил на годината и други.

Новото поколение на Fiesta се явява цяло семейство с четирите нови и концептуално различни, като цялостно излъчване, предложения, в това число стилната Fiesta Titanium, спортната Fiesta ST-Line, луксозната Fiesta Vignale и кросовър изпълнението Fiesta Active.

Ford/autopress