Porsche обяви, че хибридната версия на новата Panamera се радва на отличен потребителски интерес в Европа, като поръчките й формират около 60% от общите за луксозния модел. Пазарният микс на лансираният през юни тази година plug-in хибриден автомобил е особено впечатляващ в някои европейски държави, в това число във Франция (70%), Австрия (над 80%), Финландия (85%), Норвегия (90%) и Белгия (над 90%).

Plug-in хибридната версия на Porsche Panamera, задвижването на която се осъществява посредством четирилитров V8 двигател и електромотор за обща максимална мощност от 680 конски сили, предлага автономен пробег в чист електрически режим от до 50 километра. Луксозният автомобил е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за респектиращите 3.4 секунди и да развие максимална скорост на движение от 310 км/ч.

Следващата стъпка в продуктовата офанзива на Porsche ще бъде изцяло електрическата Mission E, която обещава изцяло ново и уникално попълнение в моделното портфолио на марката. Според първоначалната информация на компанията, автомобилът ще предложи автономност от 500 километра, възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3.5 секунди и възможност за презареждане на батерията до 80% за само 15 минути с помощта на инсталация за бърз заряд.

Общата инвестиция на Porsche в проекта Mission E е около 1 млрд евро, като 700 млн от тях са за изграждане на производствено съоръжение в централата в Цуфенхаузен, където ще бъдат разкрити и нови 1200 работни места.

Porsche autopress