Новото поколение на Honda CR-V получи поредно признание за качествата си, след като беше определен за победител в категорията SUV на годината 2018 в ежегодните награди на престижното американско издание Motor Trend.

“Honda CR-V заслужи мястото си на най-популярен SUV автомобил в Америка за последните две десетилетия, като предложи на потребителите точния баланс между оборудване, качества, удоволствие на пътя и изключително качество”, коментира Джеф Конрад, сгенерален мениджър на подразделението Honda на American Honda Motor Co. “За нас е изключителна чест да заслужим това признание от експертите на Motor Trend в една изключително конкурентна и силна група”.

Отличието SUV на годината 2018 за Honda CR-V идва на фона на сериозна конкуренция от 25 автомобила и е втората за модела след като четвъртото му поколение спечели наградата на Motor Trend за 2015 година.

С реализирани повече от 4.2 милиона единици от лансирането си на американския пазар през 1997 година, Honda CR-V е най-продаваното SUV предложение за изминалите 20 години.