След като в началото на октомври Hyundai анонсира първата си програма за споделено ползване на електромобили в Европа- в Амстердам, с участието на 100 представителя на 100% електрическата версия на модела IONIQ, сега от марката анонсираха и включването си в еко инициативата за споделено ползване Stadtauto, оперирана от greenmove.

За нуждите на Stadtauto, която ще стартира официално през пролетта на следващата година, от Hyundai вече са предоставили 15 представителя на IONIQ Hybrid. Всеки един от хибридните автомобили е оборудван с 1.6 литров GDI двигател с вътрешно горене и електромотор за обща максимална мощност от 141 конски сили, а батерията е литиево-йонна. Хибридният модел е оборудван също така с нова шестстепенна роботизирана предавателна кутия с два отделни режима на работа- Eco и Sport, обещаваща бърза реакция и плавно превключване на отделните скорости, което пък е гаранция за постигането на по-добър разход на гориво.

IONIQ Plug-in обещава свободен пробег в чист електрически режим от около 50 километра, като за целта се разчита на мощна 8.9 kWh литиево-йонна полимерна акумулаторна батерия. Изцяло електрическата версия IONIQ Electric разполага с литиево-йонна полимерна акумулаторна батерия с мощност 28 kWh за свободен пробег от над 250 километра. Моментално осигуряваният максимален въртящ момент със стойност от 295 Nm е наличен от електрическия двигател с максимална мощност от 88 kW (120 PS) посредством редукторна трансмисия с една предавка, като се постига ускорение на автомобила до 165 км/ч.

Hyundai BG