Американското подразделение на Hyundai обяви, че по време на международното изложение в Лос Анджелис, което започва през тази седмица, ще се състои премиерата на версията на кросовъра KONA, предназначен за североамериканския пазар.

Hyundai KONA стана част от портфолиото на марката през тази година, като през юни първо стъпи на корейския пазар, а малко след това стана достояние на европейските потребители. Моделът стана първото глобално SUV В-сегмент предложение на компанията, като се присъедини към голямото SUV семейство на марката, в което фигурират Tucson, Santa Fe и Grand Santa Fe.

Отличителни черти на новата KONA, която е налична във версия със задвижване и на четирите колела, са специално оформените на три вертикални нива светлинни блокове, характерната за марката Cascading Grille челна решетка, допълнителните предпазни елементи в долната част на автомобила, вариантите за контрастно персонализиране на екстериора и други.

Hyundai KONA разполага с редица системи за повишаване на активната безопасност, в това число с FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) асистент, който използва насочена напред камера и радар за регистриране на възможност от удар, и при опасност задейства автоматично спирачната система на автомобила. Моделът идва също така със система за задържане на колата в пътното платно, автоматични светлини, система за предупреждаване при позициониране на друго превозно средство в сляпата точка на погледа на водача и много други.

В екипировката на KONA са включени също така високотехнологични системи за свързаност, в това число Android Auto и Apple CarPlay, 5-, 7- или 8-инчов екран, DAB радио, камера за задно виждане, 4G интернет свързаност, изцяло нов прожекционен Head-Up дисплей, пионерна за сегмента система за безжично зареждане на мобилни телефони, три режима на управление- Sports, Normal и Eco, и други.

Hyundai BG