Hyundai Mobis обяви, че компанията е създала първата в света предпазна въздушна възглавница, предназначена за употреба при автомобили, оборудвани с панорамен стъклен таван. Основната задача на новата система е да попречи на телата на водача и неговите спътници да бъдат изхвърлени от купето на превозното средство в случай на по-сериозен пътен инцидент.

От Hyundai Mobis споделят, че уникалната предпазна въздушна възглавница е интегрирана в задната част на панорамното стъкло и при регистриране на възможност от преобръщане на колата се разгъва и раздува напред подобно на щора. Целият процес отнема само 0.08 секунди.

Основно предизвикателство пред екипа на Hyundai Mobis по време на разработката на новата въздушна възглавница е било това, че тя трябва да функционира абсолютно еднакво сигурно независимо от това дали стъкленият панорамен таван е затворен или частично отворен. За да гарантира необходимите работни параметри на новата си разработка, от компанията са използвали 11 патентовани конструкционни и инженерни решения.

 

autopress