Hyundai Motorsport направи първата основна стъпка по пазарното въвеждане на изцяло новия си пистов състезателен автомобил i30 N TCR, след като осъществи първите му доставки към клиенти- KMSA от Корея и BRC Racing Team от Италия.

Hyundai Motorsport започна да приема заявки за i30 N TCR- първа в историята на марката специално разработена пистова състезателна TCR кола, в началото на ноември, като потвърди, че цената на автомобила е 128 000 евро. Първите клиенти имат възможност да се възползват от специални отстъпки, а отбори ще могат да разчитат на бърза подкрепа, в това число доставка на необходими части, както и инженерна помощ по време на тестове и състезания.

За отбори, които предвиждат закупуването на четири или повече коли ще имат допълнителни компонентни бонуси, в това число пакети резервни части на стойност от до 28 000 евро.

За нуждите на отбори, които предвиждат участие на състезания за издръжливост, от Hyundai Motorsport предлагат и специално разработен пакет Endurance Kit, в който стандартно са включени спирачна антиблокираща система, фарове и възможност за презареждане на резервоара отвън.

Hyundai Motorsport