Американското подразделение на Hyundai обяви, че до 2020 година компанията ще лансира на пазара осем нови или сериозно обновени кросовър предложения.

Първият от новите продукти ще бъде изцяло новата KONA, която бъде пусната в продажба в Съединените Американски Щати през март следващата година, а сред останалите предложения ще има варианти от А-сегмента до осемместен автомобил. По отношение на задвижванията им, от Hyundai коментират, че ще бъдат въведени нови поколения на бензинови и дизелови двигатели, предложения с водородно задвижване, както и изцяло електрически автомобили.

“Съвсем скоро ще разполагаме с най-разнородната задвижваща гама за кросовъри в цялата индустрия”, коментира Майк О'Брайън, вицепрезидент продукти на Hyundai Motor America. “KONA е само началото на нашата продуктова революция в Hyundai. Тези автомобили са насочени категорично към пазарните лидери в съответните сегменти и ще подчертаят отдадеността на Hyundai към устойчивото развитие и ефективността без да се жертва динамиката на пътя”.