Предстои представяне на следващото поколение модел с водородно задвижване с ново име
Hyundai ще демонстрира визия за захранван от водород лайфстайл извън зоната на транспорта
Ще бъде показан нов кокпит с изкуствен интелект
Инициативата е свързана със събитията по подготовката за Зимните олимпийски игри в Пьонгчан

Hyundai Motor ще представи трио от нови технологии на провеждащото се в Лас Вегас Изложение за потребителска електроника (CES) от 9 до 12 януари. И трите ще са фокусирани върху технологиите за свързаност от бъдещето с неговите все по-големи предизвикателства. Една от премиерите ще бъде на следващото поколение водороден автомобил с горивна клетка, оборудван с новите технологии Advanced Driver Assistance System (ADAS). На събитието ще бъде представено и новото име на модела.

Новият електрически модел с горивна клетка е поредното попълнение в еко ориентираното портфолио на Hyundai. Той ще разшири визията на компанията за предоставяне на по-чиста мобилност на света.

В допълнение Hyundai ще представи новите си разработки за приложението на водорода в дома в секцията Hydrogen Life Vision – Водородна визия за живота. Демонстрациите на технологии от бъдещето ще бъдат представени и от обновената идея на Hyundai за Интелигентен персонален кокпит. Той дава възможност за гласови команди с изкуствен интелект и демонстрира грижа за удобството, базирана на жизнени знаци – всичко това на една ръка разстояние от комфорта на шофьорската седалка.

Пресконференцията ще се проведе в 1:00 ч. българско време в нощта на 8 срещу 9 януари и може да бъде проследена онлайн.

Инициативата на Hyundai по разширяването на портфолиото от екологични и изцяло безвредни за околната среда возила с автономни функции е част от стратегията на марката за подкрепа на екологичния начин на живот. Тя се изразява и в подкрепата на Hyundai към Зимните олимпийски игри в Пьонгчан.

www.hyundai.bg