Компанията подписва с три стартиращи кохорти писма за намерение, с които потвърждава взаимния интерес за трансформиране на решения за премиум мобилност

* Стартиращи компании от Обединеното кралство, Германия и Естония получиха достъп до инвеститори, партньори и предприемачи по време на програмата INFINITI Lab Global Accelerator

INFINITI Motor Company днес обяви, че е издала няколко писма за намерение за партньорство, за да проучи първокласни мобилни решения със стартиращите компании Apostera, Autobahn и PassKit. Те разработват специфични за бранда решения, които ще помагат на клиентите за по-пълно съпреживяване на бранда.

Трите стартъпа бяха сред осемте финалиста в програмата INFINITI Lab Global Accelerator 2018, чиято тема беше мобилната свързаност. В рамките на конкурса бяха изпратени над 130 заявки за участие на компании от цял свят.

Apostera работи по посока да доразвие мобилността до нова област на автономия, като преосмисли бъдещия опит на водачите чрез сливане на виртуални и реални мобилни решения за повишаване на безопасността им. Информационната платформа ADAS повишава осведомеността на водача и предоставя подробни навигационни указания за превозните средства чрез смесени технологии за реалност.

PassKit е платформа за управление на мобилни портфейли, която позволява на компаниите да използват местни приложения на смартфоните на потребителите, за да създават иновативни и интуитивни маркетингови стратегии. Без да е необходимо да изтеглят ново приложение или да посещават уебсайт, потребителите могат лесно да взаимодействат или да получат достъп до информация на своя смартфон.

Autobahn възнамерява да преоткрие начина, по който автомобилните марки продават и ангажират клиентите си в модерната дигитална ера. Чрез дигитализиране на веригата за доставки на автомобилите и оптимизиране на процесите на продажби на производителите, вносителите и дилърите, Autobahn обединява традиционните офлайн и онлайн процеси, за да позволи модерно и цялостно преживяване за премиум клиентите.По време на дванайсетседмичната програма в Хонконг стартъпите получиха безценно менторство и специализирано обучение от 150 внимателно подбрани инвеститори и експерти от индустрията. Стартиращите компании работеха и с INFINITI експерти, за да усъвършенстват собствената си технология, с цел да създадат специфично за бранда решение.


„Стартъпите играят решаваща роля в трансформирането на бизнеса“, сподели Дейн Фишер, генерален мениджър „Бизнес развитие“ в INFINITI Motor Company. „Партньорството с тези компании ни предлага най-новите иновации и ни показва какви са нововъзникващите тенденции в индустрията, като в същото време дава достъп на стартиращите компании до опит и ресурси от световна класа, за да реализират идеите си“, допълни той.Програмата INFINITI LAB Global Accelerator 2018 е първата, която въвежда напредналите международни стартиращи компании в Хонконг, като насърчава трансграничното сътрудничество и обогатява местната екосистема. От старта си през 2015 г. INFINITI Lab спомага за културната трансформация и откриването на иновации в INFINITI чрез стартъп общността. В рамките на 2018 година компанията е помогнала за развитието на 54 стартиращи компании от цвят свят, като помага на предприемачите да използват иновациите за бизнес растежа им.

Повече информация за програмата на INFINITI ще откриете тук: https://www.infiniti.com/LAB