· INFINITI представи нова форма в ерата на технологично усъвършенстваните двигатели

· Минималистичен и фокусиран върху водача интериорен дизайн

· Концептът разкрива бъдещи приложения за двигателя с променливо съотношение на компресията - VC-Turbo

· Нови ProPilot технологии облекчават водача от стреса при шофиране

· Пълната информация за медиите е достъпна на www.INFINITIPressPacks.com

 

Детройт – Представяйки новото поколение автомобили INFINITI, Q Inspiration Concept предлага иновативен VC-Turbo двигател, следващо поколение технологии за автономно шофиране, както и уникален интериор с фокус върху удобството, който подсилва изживяването от шофирането на седана със среден размер.

Представляващ следващата стъпка в дизайна на INFINITI, ектериорът на Q Inspiration Concept има изчистени и прецизни линии, съчетани с динамични и смели пропорции. Това е първата манифестация на новия дизайнерски език на INFINITI, свързана с ерата на високотехнологичните силови агрегати. Концептуалният модел се разграничава от класическата форма на седан със своята визия, наподобяваща тази на купе, и издължен силует. Неговата визия предизвестява бъдещия дизайн на INFINITI за този сегмент автомобили.

Дизайнът на купето на автомобила е минималистичен, прецизен и изчистен. По този начин интериорът обгръща водача и пътниците в спокойна и комфортна атмосфера. Интелигентно създаденият четирицилиндров VC-Turbo двигател освобождава дизайнерите на INFINITI от ограниченията на традиционната архитектура на силовите агрегати и позволява простор в интериора.

 

Модерните технологии и майсторската изработка се съчетават в купето и повишават възможностите на водача.

Оборудван с революционната VC-Turbo технология на INFINITI, Q Inspiration съчетава мощността на бензинов силов агрегат с турбокомпресор с въртящия момент и ефективността на хибриден или дизелов двигател. VC-Turbo постоянно се трансформира и регулира съотношението на компресията, за да оптимизира мощността и разхода на гориво. Това подпомага интелигентното приложение на мощността за по-добър контрол. В ролята си на концептуален седан със среден размер Q Inspiration разгръща други приложения на технологията VC-Turbo в близкото бъдеще.

Новите ProPilot системи облекчават водача от всекидневните стресови ситуации на пътя. ProPilot системите са следващата стъпка в автономното шофиране на INFINITI. Те позволяват на водача да делегира по-натоварващите задачи към автомобила и подсилват възможността му да реагира на опасности. Системите поемат ролята на „втори пилот“ и предоставят на шофьора пълен контрол.

„Сегментът на премиум седаните е до известна степен консервативен. INFINITI Q Inspiration представя нещо, което има за цел да се хареса на по-младата част от аудиторията, търсеща модерен дизайн и нови технологии, които да я вдъхновят и подсилят възможностите ѝ. “

Крисчън Мюние, вицепрезидент INFINITI Global Division