INFINITI Q Inspiration Concept бе обявен за „Най-добър концептуален автомобил“ и „Автомобил с най-красив интериорен дизайн“ от EyesOn Design на Международното автоизложение в Северна Америка.

Концептуалният модел дебютира тази седмица и представлява поглед към бъдещия автомобилен дизайн на INFINITI.

 

Победителите в ежегодните награди EyesOn Design, включващи 7 категории, се определят от повече от 30 главни дизайнери в сферата на автомобилостроенето. Наградите се считат за утвърждаване на невероятния автомобилен дизайн от лидерите в индустрията.

 

„Гордея се, че EyesOn Design ни удостои с тези титли. Горд съм, че новите технологии не само вдъхновиха нови пропорции, а и нов дизайнерски език, който напълно извиси елегантността на INFINITI.“

Алфонсо Албаиса, президент на дизайна на INFINITI Motor Co., Ltd.

 

Q Inspiration Concept показва пътя към бъдещето в сегмента на седаните със среден размер чрез комбинация от иновативния силов агрегат VC-Turbo, напредналите технологии за автономно шофиране и интелигентния дизайн на интериора. Изчистените линии на концептуалния модел се смесват със смели извивки, които поставят основата на бъдещата визия на седаните на марката. Дизайнът на Q Inspiration Concept съчетава покривната извивка, присъща на купе, с пропорциите на седан със среден размер.

 

Купето е просторно, благодарение на минималистичния дизайн, фокусиран върху изживяването на водача и пътниците. Двигателят VC-Turbo - първият в света готов за производство силов агрегат с променливо съотношение на компресията - задвижва Q Inspiration Concept и позволява оптимална мощност при нужда, както и оптимизация на разхода на гориво. По този начин VC-Turbo загатва за бъдещите ползи от двигателите с променлива компресия. Заедно с най-новите системи за полуавтономно шофиране ProPILOT, Q Inspiration Concept позволява на водача да прехвърли някои натоварващи задачи на системите на автомобила и да се наслади на изживяването в интериора с интелигентен дизайн, предоставящ му пълен контрол.

 

„Q Inspiration Concept представя новия дизайнерски език и пропорции на INFINITI, като в същото време излага на показ най-новите технологии на марката. Иновативният силов агрегат, системите за автономно шофиране и подобреното изживяване при управление тласкат дизайна към балансирани пропорции и изчистена, но смела форма.“

Карим Хабиб, изпълнителен директор на дизайна, INFINITI Motor Co., Ltd.

INFINITI Q Inspiration Concept ще бъде изложен на показ на Международното автоизложение в Северна Америка от 20.01.2018 до 28.01.2018г. в Cobo Hall в Детройт.