Mercedes разпространи първите официални снимки и подробности за интериора на новото поколение на модела си A-Class, за който от компанията коментират, че ще направи революция в компактния сегмент.

При разработката на новата генерация на A-Class, дизайнерите на Mercedes са обърнали сериозно внимание върху оформлението на предното табло, определяйки го като авангардно и като модерен лукс. За постигането на това, от компанията са оборудвали компактната кола и с комфортни седалки с климатизация и масажна функция от по-висок сегмент, многофункционален волан, взет назаем от S-Class, и други.

От Mercedes обещават, че новото поколение на A-Class ще предложи осезаемо по-просторен интериор, по-добра видимост, повече пространство за багаж и по-лесен достъп до задните седалки.

Самото товарно отделение на автомобила е с вместимост от 370 литра, което представлява увеличение от 29 литра в сравнение с актуалната версия на A-Class. Достъпът до багажника пък е допълнително улеснен благодарение на по-широкия с 20 сантиметра отвор.