• Euro NCAP дава петзвезден рейтинг за безопасност на награждавания Jaguar F-PACE
• Мощният SUV получава впечатляващ общ рейтинг с високи резултати във всички основни категории за безопасност
• Най-бързо продаваният Jaguar съдържа интелигентни технологии за безопасност като Автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци, Засичане на трафик отпред и Следене на състоянието на водача
• F-PACE се предлага с икономични и бързо реагиращи дизелови и бензинови силови агрегати

Мощният SUV Jaguar F-PACE добави петзведен рейтинг по Euro NCAP към наградата „Световен автомобил на годината“ за 2017 г.

Мощният SUV, който спечели също „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“ за 2017 г., отбеляза 93% за защита на възрастни пътници, 85% за защита на децапътници и 80% за защита на пешеходци.

Съчетанието от спечелилия награда дизайн, иновативните инженерни решения и сега петзвезден рейтинг за безопасност изтъкват F-PACE като отличния семеен автомобил. Този резултат също потвърждава нивото на безопасност на настоящото семейство PACE след наскоро връчените пет звезди на изцяло новия компактен SUV E-PACE.

F-PACE съдържа модерни технологии за безопасност като Автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци – стандартно оборудване, която отчита риск от сблъсък с автомобили или пешеходци на пътя отпред и автоматично прилага спирачките. Системата се представи добре, отбелязвайки максимален брой точки в тестовете с пешеходци, както и избягвайки или смекчавайки всички вътрешно градски сценарии.

„F-PACE съчетава отличен с награда дизайн и инженерни решения с изключителна безопасност. Леката, твърда и здрава каросерия с високо съдържание на алуминий на Световния автомобил на годината за 2017 г. на Jaguar осигурява основата за петзвездния резултат по Euro NCAP и същевременно спомага за динамичните показатели и бързи реакции, които клиентите очакват от един Jaguar.“
Ник Роджърс, Изпълнителен директор Продуктов инженеринг, Jaguar Land Rover

F-PACE стана най-бързо продаваният Jaguar досега, като 100 000-ят автомобил слезе наскоро от производствената линия в завода на Jaguar Land Rover в Солихъл. Мощният SUV има повече от 70 награди в цял свят, включително „Световен автомобил на годината“ и „Най-добър автомобилен дизайн в света за годината“ за 2017 г.

F-PACE се отличава с конструкция с високо съдържание на алуминий с шест въздушни възглавници, за да създаде изключително здрава клетка за безопасност на пътниците, съчетана с редица модерни системи в помощ на водача. Комбинацията от мерки за активна и пасивна безопасност спомага за получаването на общ рейтинг 85% по Euro NCAP.

• Автономна аварийна спирачка със засичане на пешеходци: издава предупредителен звуков сигнал за предстоящ челен сблъсък и ако водачът не предприеме действие, прилага спирачките, за да смекчи сблъсъка или да го предотврати
• Засичане на трафик отпред:в състояние е да засича обекти, пресичащи пътя на автомобила. Когато е засечена потенциална опасност, извежда визуално предупреждение на централния екран.
• Адаптивен автопилот с функция Queue Assist:автоматично намалява скоростта, ако автомобилът отпред забави, и веднага след като пътят отпред се освободи, възстановява предварително зададената скорост.
• Асистент за придържане в лентата: отчита неволно отклоняване от лентата на движение и може да насочи водача обратно в средата на лентата, като прилага леко завиване на волана в обратна посока.
• Следене на приближаващия отзад трафик: предупреждава водача за превозни средства, пешеходци или други опасности, приближаващи от двете страни на автомобила, като извежда звукови и визуални сигнали.
• Следене на състоянието на водача:усеща умората на водача чрез следене на кормилното управление, спирачките и педала на газта и издава предупреждения, когато установи умора.
• Асистент за следене на мъртвата точка: предупреждава водача за превозни средства във или бързо приближаващи мъртвата точка на видимост чрез мигащ светлинен индикатор и ще насочи автомобила в безопасна посока, ако той продължи да се престроява.

Jaguar BG