Британският аристократичен спортен автомобил Jaguar F-Type вече ще може да се поръча и с ръчни скорости и със задвижване на четирите колела. Двойното предаване се предлага като опция за топ версията F-Type R Coupe с чудовищната мощност от 550 к.с. и въртящ момент от 680 Нм. Системата AWD (All wheel drive) се предлага и с по-малкия 3,0-литров V6 бензинов турбомотор в по-мощната му модификация S с 380 к.с. Тя се комбинира само с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Версиите с двойно задвижване ще се различават и по новия преден капак, който е по-висок поради леко повдигнатия мотор. От 2015 г. за откритата версия на модела F-Type ще се предлага и най-мощният 5,0-литров компресорен V8 двигател с мощност 550 к.с. под името F-Type R Convertible. По-малките двигатели за F-Type V6 (340 к.с.) и V6 S (380 к.с.) вече ще се предлагат и с 6-степенна механична скоростна кутия, разработена съвместно с лидера в тази област ZF. Корпусът на трансмисията е алуминиев, а за по-спортно усещане при превключване ходът на лоста е едва 45 мм.

Системата за векторно разпределение на въртящия момент чрез намеса на спирачната система вече ще се монтира в цялата гама на F-Type. От 2015 година всеки F-Type ще е снабден с електрическа кормилна система.

Източник: в-к Монитор