В края на миналата седмица, по време на международното изложение Guangzhou Auto Show се състоя премиерата на дългата версия на Jaguar XE (XEL). Автомобилът ще бъде второто пазарно предложение на легендарната марка, което ще се произвежда на територията на Китай.

От Jaguar споделят, че XEL е разработен във Великобритния, но ще се предлага и произвежда ексклузивно в Китай, благодарение на сътрудничеството на JLR с Chery Automobile.

Jaguar XEL ще предложи на китайските потребители всички характерни за модела параметри, като качество на изработката и оборудване, но комфортът ще бъде пренесен на ново ниво в резултат на увеличеното пространство за пътниците на задните седалки. В частност, при XEL, междуосието на автомобила е било увеличено със 100 милиметра.

На щанда на Jaguar Land Rover на международното изложение Guangzhou Auto Show са демонстрирани също така първия в историята на компанията plug-in хибриден модел Range Rover Sport PHEV, XF Sportbrake и моделната версия 2018 година на Range Rover.

С пазарно присъствие от повече от 10 години, Китай е най-важния единичен пазар за компанията. През миналата година в страната са били реализирани почти 120 000 представителя на двете марки на фирмата, а за 2018 година е планирано стартирането на местно ниво на производството на изцяло новия Jaguar E-PACE.

Jaguar/Autopress