Jaguar обяви, че по време на тестове на легендарната писта Нюрбургринг Нордшлайфе, с представител на XE SV Project 8 е било регистрирано новото най-добро време за седан. Най-екстремното бъдещо предложение в портфолиото на марката, двигателят на което е с максимална мощност от 600 конски сили, е регистрирало постижение от 7 минути и 23 секунди или с цели 11 секунди по-бързо в сравнение с предишното най-добро време.

Изцяло новата специална разработка XE SV Project 8 на подразделението Special Vehicle Operations (SVO) ще бъде произведен в лимитирана серия от само 300 автомобила и обещава да предложи на бъдещите си собственици едно от най-запомнящите се динамични изживявания на пътя.

 

Суперспортният автомобил на Jaguar разполага с петлитров V8 двигател, който е в състояние да генерира максимална мощност от 600 конски сили. В комбинация с оптимизираните аеродинамика, спортно окачване с възможност за ръчна конфигурация и специален режим за управление на писта, титаниевата изпускателна система и системата за задвижване на четирите колела, Jaguar XE SV Project 8 може да се ускори от 0 до 96 км/ч за 3.3 секунди и да развие максимална скорост на движение от 200 мили в час или 320 км/ч.

С базова цена за Великобритания от 149 995 лири, ръчно сглобяваният Jaguar XE SV Project 8 се предлага в четири версии, както и в специална Track Pack с две седалки, състезателни седалки и предпазни колани. Всеки един от автомобилите ще бъде с карбонови предна броня и капапак, 20-цолови джанти, регулируем преден сплитер, изцяло плосък под, карбонови задни калници, заден дифузьор, регулируем заден спойлер и други.

Jaguar / Autopress