Следващото поколение на Jaguar XJ ще бъде разработено на изцяло нова високотехнологична концепция, като стандартното задвижване на автомобила ще бъде заменено с изцяло електрическо.

Според информация на www.autocar.co.uk, новата генерация на модела ще бъде представена в края на тази година, а продажбите на новия луксозен електромобил ще започнат през следващата.

От AutoCar коментират, че решението на Jaguar да направи XJ изцяло електрически е било трудно и то не само поради факта, че търсенето на луксозни седани намалява последните години за сметка на увеличаващата се популярност на SUV моделите. От изданието споделят също така, че решението на марката да направи именно XJ изцяло електрически следва историческата тенденция за това именно този модел да бъде възможно най-технологично напредналия в цялото портфолио на фирмата.

Новото поколение на Jaguar XJ се очаква да бъде оборудвано с два електрически мотора и с четири задвижващи колела, а автономността му по всяка вероятност ще бъде над 480 километра.