Специалистът в областта на тунинга на автомобили SEAT- JE DESIGN, разпространи информация за най-новия си проект, разработен на базата на наскоро обновената версия на Leon Cupra 300.

Освен с очевидните промени по екстериора си, JE DESIGN Leon Cupra 300 Widebody се отличава от оригиналната версия на спортния модел с увеличение в максималната мощност на двигателя, оптимизирано окачване, нова спортна изпускателна система, регулируем заден спойлер, 20-цолови джанти и други.

В зависимост от предпочитанията си, клиентите могат да разчитат на две програми за доработка на двигателя. По-скромната от тях обещава увеличение в максималната му мощност от 300 на 360 конски сили и на максималния въртящ момент от 380 на 450 Нм.

За по-екстремно ориентираните потребители от JE DESIGN предлагат втората си програма за Leon Cupra 300 Widebody, при която максималната мощност достига 380 конски сили, а максималният въртящ момент 470 Нм. В резултат на това, максималната скорост на движение на автомобила се увеличава до 285 км/ч.