Ако имате трудности с избора на цвета на бъдещия си автомобил, можете спокойно да пробвате китайският фън-шуй като съветник. Проблемът в избора идва не само от предпочитанията на прекрасната половинка, но и заради това, че с колата си искаме да демонстрираме индивидуалност и предпочитания. Днес автопроизводителите направо шашкат клиентите си с огромния избор на цветове.

При избора на цвят някои се ръководят от собственото си естетическо чуство, други от практичноста при подръжката на колата, трети от безопасноста, четвърти от “марковия” цвят. Но, според екзотериците, цветът на автомобила може съществено да повлияе материалното, физическо и психично благополучие на собственика му.

Интересен подход за избора на цвета на бъдещия ви автомобил предлага древнокитайската практика фън-шуй, целта на която е търсенето на благоприятни потоци на енергията “чи” за благото на човека. С тази система може да бъде избран най-удачният и щастлив за собственика цвят на автомобила. Например, ако на собственика му е недостатъчно карането и решительноста, червеният автомобил може да добави позитивно заредена енергия, настройвайки към извършвавнето на смели постъпки.

От друга страна, черният или сив автомобил успокоява и намалява изпитваният от водача гняв към останалите участници в пътното движение. Подобно използване на ефектите на цветовата терапия от фън-шуй се основава върху пресмятането на числото “Гуа”, наричано още числото на съдбата, което подчинява съвместимоста на човека с жилището му, автомобила или работното му място.

Числото Гуа, което се пресмята индивидуално за всеки човек, автомобил или помещение, няма нищо общо с номерологията. Просто в него с цифри, а не с китайски йероглифи, се описват енергиите, които трябва да се взимат предвид за благоприятно съчетаване. За да си изберете подходящия автомобилен цвят, първо трябва да си пресметнете личното число Гуа. Дори и да не купувате в момента автомобил, знаейки числото си, можете да добавите в колата елементи с подходящия цвят, като калъфки на седалките и възглавнички.

Числото Гуа се изчислява на базата на таблица. При изпилзването й трябва да се има предвид, че по китайския календар новата година започва не на 1-и януари, а на 4-и феврурари. Така че ако сте родени преди тази дата трябва да смятате за рожденната си година предходната. С друга таблица на базата на числото ви Гуа се определят цветовете усилващи вашата позитивна енергия. В трета таблица се групират цветове, подобряващи искани от вас страни на живота.

autopress