В началото на ноември, Koenigsegg проведе успешни високоскоростни изпитания в Невада и постави нов световен рекорд за максимална скорост на сериен автомобил.

Новото най-добро постижение беше 447 км/ч (277.9 мили в час), като това се явява осреднена стойност от задължителните два последователни пробега. По време на първия пробег, засечената скорост е била 454.9 км/ч, а по време на втория 435 км/ч.

Сега от Koenigsegg разпространиха ново видео, даващо ни възможност да проследим атаката на световния рекорд от най-добрата позиция, а именно от купето на хиперколата Agera RS, по време на достигането на по-високата от двете регистрирани скорости.

От Koenigsegg коментират няколко интересни подробности за новия световен рекорд, като споделят и че са изключително доволни от стабилността на автомобила при висока скорост и то на стандартен път. От компанията споделят също така, че тестовият пилот на марката Никлас Лиля е подал пълна газ едва след преминаването на границата от 300 км/ч и че в най-бързата отсечка на изминатото разстояние колата е изминавала по 127 метра за секунда

autopress