Освен със завидната си автономност, електромобилите на Tesla станаха пословични и с функционалността си за автономно управление в определени условия. От компанията подходиха с отговорност, в по-голямата част от приложенията й, като предприеха всевъзможни предпазни мерки, за да гарантират възможно най-безопасното интегриране на системата.

 

Една от тези предпазни мерки е тази, че дори при движение в автономен режим, водачът трябва да хваща волана на всеки 2 минути от движението на превозното средство. Според собственика на канала JRTJunk в YouTube, това е сравнително нова предпазна мярка, като след последните няколко обновявания на системата, предупрежденията са станали значително по-сериозни и натрапчиви. Системата изисква водачът не само да постави ръка на волана, но и да го стисне, а при липса на реакция от негова страна и след поредица от предупреждения следва деактивиране на автопилота.

JRTJunk е намерил изключително лесен и доста абсурден начин, който дори той не препоръчва, с помощта на който горната предпазната мярка се елиминира напълно и автомобилът буквално се движи автономно без да е необходимо водачът да поставя своите ръце на волана. И всичко това с помощта на заклинен в спицата на кормилото портокол.