Fiat пуска на пазара през 2014 г. компактния SUV 500X. Моделът е базиран на същата платформа, както на вече представения Jeep Renegade. За първи път успяхме да хвърлим поглед на интериора на Fiat 500X.

За разлика от Fiat 500L, който е базиран на Punto, SUV моделът е отказал разчупените стъклени А-и С-колони, които са заменени с конвенционалните метални. Така задното стъкло е силно наклонено и предните и задни надвеси са маскирани с по-голям ъгъл на наклона. Към това ще причислим обичайната пластмасова облицовка и високото окачване.

Fiat 500X с двигател на Renegade

Вероятно Fiat 500X ще приеме цялата двигателна палитра от роднинския модел Jeep Renegade. Той разполага с 1,6 -литров атмосферен мотор със 108 к.с. и 152 Нм въртящ момент, като базов двигател. Над него се нарежда 1,4 -литровият турбо бензинов двигател с мощност от 138 к.с. и въртящ момент от 230 Нм. В друга турбо версия се предлага с мощност от 168 к.с. и 250 Нм. Най-малкият дизелов е 1,6 -литров четирицилиндров двигател със 118 к.с. и 320 Нм въртящ момент. Алтернативно се предлага двулитров турбо дизел, който по желание може да бъде със 138 или 167 к.с. и еднакъв въртящ момент от 350 Нм. Fiat 500X ще се предлага по избор също със задвижване на всички колела.

От първите снимки на интериора на прототипа се вижда, че арматурното табло е ориентирано към Jeep Renegade. Големият екран доминира върху централната конзола. Над него могат да се различат и въздушните дюзи. Инструментариумът е покрит от класическия покрив. Пред кръглите инструменти е позициониран волан с голяма среда, обрамчена в хром. Задните врати осигуряват обаче много тесен достъп към задните места.

Наследникът на Fiat Sedici вероятно ще стъпи в търговската мрежа през втората половина на 2014 г.

Източник: http://www.ams.bg