Nissan Motor и Ecosystem Japan анонсираха нова инициатива на територията на Япония, която дава възможност на собственици на изцяло новото поколение на електрическия модел LEAF да получат безплатно соларна инсталация за своя дом.

Сътрудничеството между Nissan Motor и Ecosystem Japan има за цел да промотира употребата на чиста енергия по време на експлоатацията на новата генерация на първия в света 100% електрически масово достъпен автомобил, като от потребителите се очаква да презареждат своите електромобили през деня именно чрез новата си соларна инсталация или през нощта, когато натоварването на мрежата е по-слабо.

Соларната инсталация се предоставя безплатно на потребителите, като те трябва да подпишат дългогодишен договор по план в Ecosystem Japan. Монтажът и поддръжката на системата са безплатни, а след изтичането на договора, тя ще бъде прехвърлена на името на собственика на електромобила.

Само преди няколко дни, от Nissan обявиха, че новото поколение на Leaf се радва на рекорден потребителски интерес, като в Европа само за два месеца са приети повече от 10 000 заявки за неговото закупуване.

Nissan Motor