Британският производител Aston Martin обяви официално, че възродената марка Lagonda ще се предлага и в Европа, разпространявайки нови снимки на първия нов модел на луксозния бранд - Taraf.Lagonda Taraf ще се продава и в Европа.

Aston Martin LagondaLagonda Taraf на автосалона в Женева. Първоначално бе обявено, че Lagonda Taraf ще бъде достъпна само за отбрани клиенти от Близкия изток. Сега става ясно, че 200 екземпляра от модела ще бъдат пуснати на подбрани пазари, сред които Европа, Южна Африка и Сингапур."Мой основен приоритет е пускането на Lagonda Taraf на световните пазари. Получаваме запитвания от всички краища на света, длъжни сме да удовлетворим желанията на нашите клиенти", споделя изпълнителният директор на компанията Анди Палмър.

Изявлението на Анди Палмър предполага, че марката Lagonda ще бъде предложена и на други пазари, сред които САЩ и Китай. Основният пазар на луксозния бранд обаче остава Близкия изток, тъй като моделът е създаден изяло по вкуса на местните клиенти. Lagonda Taraf ще се продава и в Европа. Както вече бе съобщено, Lagonda Taraf е продукт на подразделението Q, което се занимава с персонализирането на моделите на Aston Martin. Автомобилът използва алуминиевото шаси VH, а купето му е изработено от карбон. Двигателят е 12-цилиндров с обем 5.9 литра и мощност 560 к.с. Очаква се ускорението от място до 100 км/час да отнема около 4.2 сек. Lagonda Taraf ще се продава и в Европа. Що се отнася до оборудването, там ограничения няма. Моделът може да бъде снабден с всевъзможни екстри и материали, като още стандартното оборудване включва две отделни задни кресла, за които е предвиден достъп до инфо-развлекателните функции на автомобила, подвижен подлакътник с поставки за чаши, охладител за напитки и много други.Lagonda Taraf ще се произвежда ръчно в завода в Хейдън, Великобритания. Цените на модела все още не са обявени, но се предполага, че Taraf ще струва над 500 000 евро.

Информация на Automedia.bg