Представителният седан от проекта Кортеж за автомобили предназначени за първите лица в Руската държава е вече в производство, а под капака му е разположен двигател от ... Porsche. Първоначално ще направят опитна серия, а стартът на продажбите е планиран за 2018-а - 2019-а година.

Производството на първата партида автомобили от представителната серия с име Aurus в рамките на проекта Кортеж се осъществява от научно-изследователскийя институт НАМИ. Засега става дума не за пълномащабно производство, а за пускане на първата пилотна серия автомобили.

Пълноценното производство ще стартира догодина, като годишно ще се правят 150-200 машини, част от които ще излязат и в свободна продажба. В проекта Кортеж влиза производството на нова президентска лимузина, представителен седан, премиум всъдеход и ван.

Всички автомобили от серията Aurus ще са с пълно задвижване, а под капаците им ще се разполагат 6,6-литрови, V12, двойно турбо мотори с мощност 850 к. с., създадени от специалисти на Porsche. 14 машини от предсерийната партида ще отидат направо при руската федерална охранителна служба. Дебютът на супер-лимузината ще е в началото на следващата 2018-а година по време на встъпването в длъжност на новоизбрания руски президент, по всяка вероятност отново Путин.

Autopress