Днес Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team обяви официално имената на тандемите пилот/навигатор, които ще запишат участие в предстоящото издание на Световния рали шампионат (WRC).

С представяне през целия сезон ще бъде Крис Мийк, Крейг Брийн ще запише участие в десет кръга, а Халид Ал Касими ще се появи в няколко избрани състезания.

Успоредно с това, от Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team разкриха подробности и за дългоочакваното завръщане на Себастиан Льоб, с който екипът може да се похвали с девет световни титли при пилотите и навигаторите, осем при производителите и общо 78 победи. Легендарният рали-пилот ще участва в три състезания от календара на WRC за 2018 година, в това число в Мексико, Корсика и Каталуния

“Всички бяха доволни след тестовата сесия през тази година, в това число и аз, и тези три участия бяха логичната следавща стъпка”, коментира Льоб. “Усещането, което изпитваш по време на рали е едно от най-въодушевяващите, които съм изпитвал, и съм развълнуван от това да управлявам един от тези нови WRC коли в състезание. Добре е също така, че мога да го направя в отбор, с който съм се насладил на толкова много успехи!. Нямам никакви очаквания, просто искам да се забавлявам”, допълва Себастиан.

autopress