Mazda Motor Corporation обяви, че по време на международното изложение в Лос Анджелис ще се състои световната премиера на сериозно обновената Mazda6, за която от компанията споделят, че ще предложи редица нови технологични решения и още по-луксозно излъчване.

Обновената Mazda6 ще се предлага със SKYACTIV-G 2.5 бензинов агрегат, който е оборудван със система за икономия на горивото чрез деактивирането на два от цилиндрите по време на равномерно движение. В модификационната гама на модела ще бъде добавен и дебютиралият при изцяло новата Mazda CX-9 2.5 литров SKYACTIV-G турбоагрегат, а безопасността на пътя ще бъде подобрена със системата системата за видо-наблюдение около цялото превозно средство, както и с Mazda Radar Cruise Control (MRCC) за автоматично ускоряване/намаляване на скоростта, в това число и до напълно спряло положение, на базата на движещо се отпред превозно средство.

Други експонати, които ще бъдат демонстрирани на щанда на Mazda на салона в Лос Анджелис ще бъдат концептуалната разработка VISION COUPE, прототипите RT24-P и MX-5 “Halfie”, обновеното CX-5 (Североамерикански дебют), Mazda3, CX-3, CX-9, MX-5 RF и други.