Немската компания Mercedes разсекрети луксозната лимузина Maybach Pullman. Официалната премиера на новия автомобил ще се състои в Женева след две седмици. Продажбите стартират в началото на 2016 г. По предварителни данни цените на луксозното возило ще започват от 500 000 евро. Лимузината е станала по-дълга с 1053 мм, отколкото  Mercedes-Maybach S-класа. Освен това новият модел е със 100 мм по-висок от този автомобил. Междуосието на новия Maybach Pullman и 4418 милиметра.

Салонът на автомобила е получил кожена тапицерия, детайли от дърво и щори на задните прозорци. Лимузината притежава голяма централна конзола, аудиосистема Burmester и нова информационно-развлекателна система с 18,5-инчов дисплей.

Новият модел е получил два реда задни седалки, които са разположени един срещу друг. Между водача е пътниците е поставена стъклена преграда, която се прибира с помощта на бутон. Задните седалки могат да се наклоняват до 43,5 градуса и имат поставки за краката. Под капака на Maybach Pullman е монтиран 6,0-литров бензинов турбомотор V12. Мощността на двигателя възлиза на 530 к.с. и въртящ момент от 830 Нм. Останалите технически характеристики на новия автомобил за момента пазят в тайна.

Информация на:"Ауто Мотор унд Шпорт"-ams.bg