Лекотоварното подразделение на Daimler- Mercedes-Benz Vans, обяви, че компанията вече приема заявки за закупуването на изцяло електрическата версия на Vito- eVito, която ще бъде лансирана на пазара през втората половина на следващата година. Успоредно с това, от компанията обявиха, че от 2019 година гамата електрически автомобили ще бъде развита с нови пазарни предложения.

Електрическото eVito е първото електрифицирано предложение в портфолиото на Mercedes-Benz Vans, което от своя страна ще бъде изцяло електрифицирано- електрически и хибридни предложения, през следващите няколко години.

Базовата цена на електрическия ван е определена на 39 900 евро, като първите 1000 от заявките ще бъдат надградени от производителя със станция за зареждане Wallbox. През 2019 година, към eVito ще бъде добавен и eSprinter, а след това и електрическа версия на Citan.

Mercedes-Benz eVito ще предложи автономност от около 150 километра, като вградената батерия ще бъде с капацитет от 41.4 kWh и възможност за презареждане за около 6 часа. Максималната скорост на движение на електромобила ще бъде до 120 км/ч, а товароносимостта е 1 тон. Самото товарно отделение е с вместимост от 6.6 куб.м.

Autopress