Mercedes ще пусне на пазара през 2016 купе на GLC. На общото събрание на концерна Daimler в сряда (01април 2015) немците представиха първите ескизи на модела с каросерия всъдеход-купе.Не, това не е първоаприлска шега, Mercedes постепенно разширява SUV серията. След като наследникът на M-класата - GLE, също вече стартира с купе версия, приемникът на GLK – съгласно новата номенклатура на Mercedes GLC, също пуска производно купе. С това Mercedes авторитетно повежда хорото на компактната линия SUV Coupé, защото конкуренцията също работи в тази насока. BMW е вече на старта с X4, Audi го догонва с купе на база на Q5.
Първа представа за новия Mercedes GLC Coupé формира студията Vision G-Code в края на 2014. Дори въпреки, че с дължина от 4,1 м., височина 1,5 м и широчи 1,9 м моделът не е задължително да попадне в класа на компактните GLC. От гледна точка на дизайна, студията вероятно ще бъде по-конкретна.

Типична задна част на SUV-Coupé, също и при GLC Coupé.В този ред на мисли: новият Mercedes GLC купе се очаква да има подобни размери като новия GLC. В сравнение с GLK, GLC е малко по-голям. Дизайнът на предната част се откроява с доминираща вертикална радиаторна решетка с тесни фарове и престилка. Страничната линия е в стил GLE Coupé и леко се разпростира към задната част. В задната част се открояват типичните дизайнерски елементи на SUV Coupé , което значи тесни стопове, които достигат до капака и изтеглен назад покрив.

От страна на задвижването, Coupé ще заимства от побратимите. Така всички двигатели от сегашната C-класа ще бъдат на борда, както и деветстепенната автоматична трансмисия, вероятно за първи път и една AMG версия, която ще бъде оборудвана с четирилитров битурбо V8 с 476 к.с.Mercedes залага на добре познатия интериор.Интериорът на купето е в по-спортен стил . Въпреки това, до добре познатия свободно стоящ екран са типичните вентилационните отвори. Класически кръгли инструменти информират водача, който управлява с трилъчев волан. Кога точно ще бъде представен новият Mercedes GLC Coupé все още не е неясно.

Информация на:"Auto Motor und Sport"-ams.bg