Mercedes-Benz разкри първите подробности за обновената версия на многофункционалния си превозвач V-Class, който отчете рекордно пазарно представяне през изминалата година, след като реализацията му достигна ниво от 64 000 единици. Успоредно с анонсирането на фейслифта на модела, от марката обявиха, че по време на международното изложение в Женева през март ще бъде направена още една важна стъпка в стратегията по електрификацията на портфолиото на компанията с представянето на студийна, но много близка до серийната версия, разработка на изцяло електрически вариант на V-Class.

Новата версия на Mercedes V-Class, с неговите 209 000 реализирана представителя от 2014 година насам, се отличава основно с освежен дизайн на предната си част и въвеждането в портфолиото на четирицилиндров дизелов двигател с максимална мощност от 239 конски сили. За първи път в гамата на модела е налична също така и 9-степенна роботизирана предавателна кутия, а системите за повишаване на безопасността, в това число Active Brake Assist, са обновени към актуалните в общата гама на марката.

Обновеният Mercedes V-Class ще може да бъде поръчан в Европа от март тази година, като базовата му цена в Германия е определена на 36 990 евро.

Бъдещото развитие на многофункционалния модел на Mercedes ще бъде демонстрирано на международното изложение в Женева в началото на март, с помощта на разработката Concept EQV, която ще демонстрира част от дизайн и технологичните решения, които можем да очакваме в серийната изцяло електрическа версия на V-Class.