Mercedes-Benz обяви, че в сътрудничество с компаниите Matternet и siroop.ch, фирмата е участвала в уникален пилотен проект, по време на който са били осъществени първите в глобален мащаб доставки на пратки от електронна търговия с помощта на дрон.

От Mercedes-Benz коментират, че за разлика от осъществени до момента подобни изпитания, този в който е участвала фирмата е бил осъществен в градска обстановка и в продължение на три седмици.

По време на тестовата програма са били направени около 100 доставки, като за целта представител на Mercedes-Benz Vito е бил оборудван със специална площадка за кацане, гарантираща безопасното издигане и спускане на дрона.

“Изключително сме доволни от резултатите на пилотния ни проект в Швейцария”, коментира Стефан Маурер, директор на подразделенито Бъдещ Транспорт на Mercedes-Benz Vans. “Целта беше да се провери технологията и концепцията в реални условия, както и да видим къде са необходими допълнителни подобрения. В същото време искахме да видим как ще реагират хората на този нов вид транспорт”, допълва той.

Mercedes / autopress