Mitsubishi пусна тийзър за концептуалния кросоувър Engelberg Tourer, който бе обявен в чест на популярния ски курорт Енгелберг в Швейцария. Премиерата на новия модел ще се състои в началото на март на автомобилното изложение в Женева, съобщава ams.bg.

Концептуалният автомобил е създаден, за да дава представа за стилистичните елементи и практическите решения, които могат да бъдат приложени към бъдещи серийни кросоувъри, създадени в Япония. Съдейки по изображението, Mitsubishi Engelberg Tourer има тесни блокове на предните светлини със сини светодиодни линии от всяка страна, както и вспомагателни фарови на покрива и багажник за пренос на различни предмети

През март Mitsubishi ще започне продажбите на обновения пикап L200, представен през есента на 2018 г. Усъвършенстваното задвижване на всички колела Super Select предлага няколко офроуд режима: "чакъл", "кал / сняг", "пясък", "планински терен". Режимът офроуд в същото време регулира мощността на двигателя, трансмисията и спирачките, за да предотврати приплъзване.

Двигателната гама на Mitsubishi L200 не е променена и все още включва бензинов и дизелов агрегати. 2.4-литровият турбодизел генерира 180 к.с. и 430 Нм въртящ момент. Алтернативен е бензиновият двигател 4G64 със същия работен обем, който развива 132 к.с. и 202 Нм. Цените на пикапа ще бъдат обявени по-късно.