Компанията nanoFLOWCELL AG от Лихтенштейн е разработила модернизирана версия на своя електромобил QUANT F. Новият автомобил ще бъде представен пред публиката автосалона Женева, който отваря врати след три седмици.
Дизайнът на спортния модел по нищо не се отличава от предишната версия на автомобила. Обновеният QUANT ще получи нови QUANTeYES светлини, заден спойлер, карбонов монокок и по-просторен салон.

Задвижнащата система се състои от четири електромотора. Двигателите се задвижват от електролити, които се намират в специални резервоари. Сумарната мощност на спортния автомобил е 1090 конски сили. Без допълнително зареждане колата може да измине до 800 километра. Максималната скорост на QUANT F надвишава 300 километра в час. Новият автомобил е оборудван с двустепенна автоматична предавателна кутия. В най-скоро време електромобилът трябва да мине на краш тест в САЩ.

Известно е, че през миналата година на автосалона в Женева компанията nanoFLOWCELL AG представи концепта Quant e-Sportlimousine. Прототипът получи четири електромотора с обща мощност 925 конски сили. Тази мощност позволява на автомобила да ускори до 100 км/ч само за 2,8 секунди, автономният пробег варира от 400 до 600 километра, което е повече от по-голямата част на съвременните електромобили.

Информация на "Auto Motor und Sport"-ams.bg