Новото поколение Opel Corsa и стилният Opel Adam с три врати скоро ще посрещнат своето ново братче. От лятото на 2015 г. още един малък модел ще се присъедини към тях. Той ще се казва Opel Karl и ще бъде новият базов модел в гамата на Opel. Името Карл изразява почит към един от синовете на Адам Опел, който е основател на компанията през 1862 г.

Докато Адам е направил Opel най-големия производител на велосипеди в Германия, неговите синове Карл, Вилхелм и Фридрих стартират автомобилната история на компанията през 1898 г. и произвеждат своята първа кола на следващата година.

С компактен размер от едва 3,68 м дължина Karl ще има 5 врати, до 5 седалки и ще предлага най-големите достойнства на Opel по много практичен начин. „Карл е кратко, елегантно и лесно запомнящо се име, което представлява ценностите на марката Opel - германска, емоционална и достъпна”, обясни Тина Мюлер, главен маркетинг директор на Opel.

С новото поколение Corsa, както и с моделите Karl и Adam, които са лансирани в рамките на по-малко от 30 месеца, от следващата година Opel ще има най-силната гама в сегмента на субкомпактните и малките автомобили в своята история, както и една от най-младите моделни гами.