Новото поколение на Skoda Fabia vRS ще е хибриден автомобил. Компанията свали от производство предишното поколение на автомобила през 2014-а година със смяната на основното поколение на модела.

Според водещото английско издание Autocar, моделът ще бъде възобновен, но с хибриден силов агрегат. Това ще се случи не само с шкодата, но и с другите “братски” хот-модели на концерна VAG, като SEAT Ibiza Cupra. През следващата година испанската марка ще отдели Cupra като самостоятелна марка, специализирана в подготовката на спортни модели.

Електрификацията на моделната гама няма да подмине старата чешка марка, като плановете са за пълната й електрификация към 2025-а година.

“Fabia vRS беше доста “весел” автомобил и бих искал дори и днес да имаме подобен модел на пазара. За съжаление ще го видим не по-рано от две-три години!” - сподели шефът на Skoda Бернхард Майер. Той намекна още, че “колата ще се върне в нов вид”, визирайки новите “зелени” техноогии.

“Не можем просто да дръпнем шалтера, знаем че преходът към напълно електрическа гама модели е процес, който ще заеме няколко декади и ние трябва да помогнем на хората да направят спокойно и плавно този преход. Крачка по крачка, показвайки новите възможности пред автомобилите” - подчертава Майер.

Разработвайки “горещи/hot” хибриди, от VW искат да демонстрират преимуществата на електромоторите още преди масовото си производство на електромодели.

 

Auto press