„Трябваше да изглежда добре, да звучи добре и да е евтина за поддръжка“, казва 21-годишното новозеландско момче Алекс Келси. Той прекарва около 18 месеца в проектирането и изработката на MC2 - Mad Creation 2, или лудото творение - подхождайки... оригинално.

Едно от многото оригинални решения са подкалниците, изработени от кевлар, материал, влизащ в състава на бронежилетките. „Кевларът добавя тегло, но е невероятен в спирането на куршуми... имаме калобрани, които никога не се износват. Просто ги обединих с калниците.“

За двигател Келси избира V6 мотор от Formula Renault, защото агрегатът отговорил на изискването му за добро звучене. „Peugeot 207“ формата пък - само формата, конструкцията е тръбна, облечена с карбонови и полимерни панели - изпълнява първото условие.

Peugeot-подобната фурия обаче е творение, достойно за уважение не само заради детската възраст на Алекс, но и поради факта, че „кивито“ е бил „безнадежден в училище“, защото страда от дислексия. Което не му пречи да мечтае и реализира мечтите си със сръчност, боравене с телоподаващо и очевидно акъл.

Колата освен това е напълно легална за движение по пътищата, звучи страхотно и вдига 200 км/ч от място за 7 секунди. Тя е и второто изделие на Алекс след преработката на Impreza, с която той участва в местни рали етапи. MC2 също ще излезе на отсечките съвсем скоро. Стискаме палци на Алекс! И посланието е ясно - не спирайте да преследвате мечтите си.Източник: http://www.topgear.bg/