Преди шест години през ноември 2011-а Kia Motors представи градския си модел Ray в Южна Корея. Този месец компанията лансира второто поколение на малкия си автомобил.

Новата Kia Ray има и нова, боядисана в основния цвят на колата радиаторна решетка, позиционирана малко по-високо, на нивото на фаровете. Те пък имат по ъговат дизайн и ползват по-ярките DRL светлини. Вентилационните отвори са разположени в средата на долната част на предната броня, където са и новите кръгли фарове за мъгла.

Профилът на новатаe Kia Ray не е променен особенно много, вградените в огледалата LED мигачи са станали по-тесни, нов е и дизайнът на летите джанти. Отзад всички елементи са претърпели визуални промени за по-добър изглед. Задните светлини имат и нова, оформена като буквата C LED сигнатура. В интериора на колата също има съществени промени и материали с подобрено качество.

Актуалната Kia Ray е с габарити 3595 х 1595 х 1700 мм и изглежда като типичен японски “Кей-кар”. Двигателят е 1.0-литров, бензинов с мощност 78 к.с. при 6400/мин и предлага максимален въртящ момент от 94.14 Нм. Налице е двугоривен вариант LPGn. Стандартна е четиристепенната автоматична трансмисия.

Засега от компанията не дават информация дали в тези технически характеристики ще има промени при новия модел.

autopress