Newsweek за пореден път определи Toyota за една от най-зелените компании в света, попадаща в топ 5% в света и обявена за "Най-добрa в индустрията на глобално ниво" в категорията Aвтомобили. Тойота бе класирана на 16 място сред 500-те най-зелени компании в света и номер 1 в категория автомобили.

Наградата се дава на Toyota като признание за постиженията й в областта на устойчивото развитие за екологичните автомобили с хибридно и водородно задвижване и поставя най-големия авто-производител в света пред такива уважавани компании като Apple, Starbucks и Nike. Резултатът за тази година подобрява предишното представяне на Toyota в класацията, отразявайки непрекъснатия ангажимент на компанията към устойчиви инициативи.

"Околната среда е в основата на всичко, което правим в Toyota от самото начало", каза д-р Йохан ван Зил, президент и главен изпълнителен директор на Toyota Motor Europe. "Стартирането на нашето Environmental Challenge 2050 през 2015 г. определи ключовите области, в които намаляваме въздействието си върху околната среда през целия жизнен цикъл на нашите продукти. Това признание от "Нюзуик" доказва, че устойчивата стратегия, която приехме в Тойота, носи дивиденти ".

Ежегодната класация Newsweek Green Rankings оценява най-големите публично търгувани компании в света, като използва осем показателя за измерване на екологичните показатели. Newsweek, в партньорство с Corporate Knights и HIP Investor, оценява компаниите в отделните индустрии спрямо техните конкуренти по различни показатели, включително енергийните, водните и отпадъчните нива. Пълният списък на Newsweek Green Rankings е на разположение на уебсайта на Newsweek на адрес http://www.newsweek.com/green-rankings-2017-18 .