Nissan обяви голяма си новост, наречена Nissan Connect Nismo Plus, която ще пренесе технология от професионалните състезателни автомобили в серийните коли. Технологията Nissan Connect Nismo Plus прави професионалната състезателна телеметрия достъпна за клиентите на серийни автомобили.

Тя ще се предлага стандартно в спортния модел Nissan GT-R Nismo и ще позволи на шофьорите да записват данни от истинска състезателна писта, а след това да ги разглежда от всеки ъгъл в играта Gran Turismo 6. Системата записва подадените от водача команди и ги комбинира с данните за скоростта на GT-R Nismo, оборотите и GPS местоположение, за да изгради пълна дигитална реконструкция на обиколка.

След това водачът може да излезе на виртуалната писта, за да се състезава срещу този дигитален запис, като използва перфектните траектории и точки за спиране, преди да се върне отново на пистата в реалния живот. Тази технология ще помогне на водачите да анализират и подобряват представянето си в реалния свят, седейки удобно на дивана.

Освен че е съвместима с Gran Turismo 6, технологията Nissan Connect Nismo Plus изпраща данни от пистата към приложение за смартфони.

Това позволява на пилотите моментално да прегледат своето представяне с измерване на времената за обиколки, анализ на данните и видими линии на траекторията за движение, които работят с Google Maps. Пилотите могат да прегледат тази информация в минутата, в която колата влезе в бокса, позволявайки им моментално да подобрят представянето си на пистата.

Системата ще поддържа 178 писти по света, включително почти всяка настояща писта за Формула 1 в Европа. Nissan Connect Nismo Plus ще бъде интегриран с Gran Turismo 6 през лятото, а приложението за смартфон ще бъде лансирано през есента на 2014 г.

Източник: http://www.monitor.bg