Nissan обяви, че компактният Note, оборудван с електрифицираната си система за задвижване e-POWER, е бил най-продаваната кола в Япония през изминалата година. От марката споделят, че иновативната технология е помогнала също така и за отчитането на статуса най-популярен миниван в страната при Serena.

През изминалата година, продажбите на Nissan Note в Япония са достигнали ниво от 136 324 единици, като около 70% от тях са били оборудвани с електрифицираната задвижваща система e-POWER. Резултатът за модификацията от лансирането й на пазара през ноември 2016 до момента пък е на ниво от над 200 000 единици.

Задвижването e-POWER на Nissan представлява изцяло електрическо задвижване, като компактният двигател с вътрешно горене отговаря единствено и само за зареждането на бордовата батерия. Стандартният мотор работи в оптимални обороти, което гарантира постигането на оптимален разход по време на експлоатацията.

От март 2018 година, e-POWER технологията беше въведена от Nissan и в модела Serena, от който през миналата година са били закупени общо 99 865 екземпляра.

autopress/ nisan bg