Европейското подразделение на световния лидер в производството на електромобили- Nissan, обяви, че компанията вече приема заявки за закупуването на новата, с по-голяма автономност, версия на изцяло електрическия си модел e-NV200. Продажбите на електромобила стартират със специална пилотна серия e-NV200 Limited Edition 2.ZERO, която е налична както във версия панелен ван, така и седемместен превозвач.

Новата версия на e-NV200 първоначално е налична в Италия, Белгия, Германия, Австрия и Швейцария, но само след няколко седмици електромобилът ще бъде лансиран и в други държави.

Благодарение на новата си батерия (40 kWh), Nissan e-NV200 обещава увеличение от над 60% в свободния си пробег (до 280 километра), без това да се отразява на товарното отделение.

В стандартното оборудване на пилотната серия e-NV200 Limited Edition 2.ZERO са включени аудиосистема, автоматична климатична инсталация, круз-контрол, електрически огледала, навигационна система, камера за задно виждане, система ChaDeMo за бързо зареждане и други.

Първите доставки на новата версия на Nissan e-NV200 ще бъдат осъществени през пролетта.

autopress