В Тайланд и Китай папараци са успели да хванат серийни образци на рамен всъдеход на Nissan, който се очертава като бъдащ конкурент на Mitsubishi Pajero Sport и Toyota Fortuner.
Снимките не са особено добри, но дават обща представа за машината. Тя ще носи името Xterra, но на някои позари ще се предлага и под името Paladin.

Машината е развита на базата на пикапа Nissan Navara, но има различни фарове, нова радиаторна решетка вече с фирменото хромирано V-образно оформление, други са и броните. До централните колонки на покрива, обаче машината е напълно идентична с пикапа.

Естествено, всъдеходът има по-големи задни врати, подпрозоречната линия е изправена, но тя рязко се повдига в района на багажния отсек. Задната част ползва заемки от стилистиката на Nissan Patrol, което се вижда най-вече от спойлера над задната врата и формата на светлините.

Nissan Xterra/Paladin пазарно ще се ориентира към страните от Азиатско-Тихоокеанския регион, Южна Африка, Китай и Русия, където традиционно се харесвата рамните всъдеходи.

Колата ще ползва двигателите на Navara - 2,3 л турбодизел с мощност 190 к.с. и 2,5 л бензин 169 к.с. В трансмисията ще се предлагат варианти с 6-степенната механична кутия и 7-степенният автоматик. Машината ще има варианти с пет и седем места, а на редица пазари ще се предлагат варианти само със задно или пълно задвижване.

Шефът на отделението за леки търговски автомобили на алиянса Renault-Nissan-Mitsubishi Ашвани Гупта по-рано говореше, че всъдеходът ще бъде показан през април на Шанхайския автосалон, но има информация че това ще стане доста по-рано – на 17-и ноември по време на друг китайски автосалон - в Гуанчжоу.