На 15 януари следващата година, Nissan ще постави началото на програмата си за споделено ползване на автомобили в Япония, наречена e-share mobi.

В портфолиото на e-share mobi ще бъдат включени представители на новото поколение на първия в света 100% масов електрически автомобил- Nissan Leaf, както и на хибрида Note e-POWER.

От Nissan коментират, че с новата си инициатива ще дадат възможност на потребителите да се възползват от удобството на споделеното ползване на автомобил, както и да се запознаят с последните достояния на марката в областта на системите за автономно управление и електрификацията.

Първоначално, автомобилите на e-share mobi ще бъдат позиционирани в 30 точки в Токио, Шизуока, Осака, Хиого, Киото, Шига, Нара, Уакаяма и други префектури в Япония, след което програмата ще бъде развита и с други локации.

Желаещите да се възползват от услугите на e-share mobi няма да бъдат обременени с месечни такси и ще могат да разчитат на винаги чисто превозно средство, благодарение на ежедневното обслужване на парка. С употребата на автомобилите от програмата, клиентите ще получават и бонус точки и намаления за Nissan Rent a Car.