Премиерата на Mercedes-Benz A-Class 2018-а е насрочена за пролетта на автосалона в Женева. В Германия, обаче, неуморните папараци са заснели колата без камуфлаж по време на изпитанията й.

Съдейки по оранжевата боя на автомобилите, явно това е станало по време на подготовката им за краш-тестове. На фотото може да се види както хечбекът, така и новият седан Mercedes A-Class, който ще се прави паралелно с Mercedes-Benz CLA.

Дизайнът на Мерседес А-Класс 2018-а е издържан в духа на концепт-кара Mercedes-Benz A Sedan, което се вижда по разпънатите фарове. Известно е, че моделът е развит върху обновената платформа MFA, което дава възможност за лек растеж на габаритите и вътрешното пространство.

С новия Mercedes-Benz A-Class 2018-а ще дебютират и новите бензинови турбомотори 1,2 и 1,4 л. Освен това в гамата ще влизат бензинови четирицилиндрови двигатели 1,6 и 2,0 л, както и двулитрови турбодизели. Топ-вариантът ще е Mercedes A45 AMG с мощност на двигателя над 400 к. с., очаква се и хибриден вариант на модела.