Qoros, новата китайска автомобилна марка с международни стандарти за инженеринг и качество, ще бъде домакин на международна премиера на най-новия си сериен модел по време на предстоящия салон в Женева на 3 март, 2015.
Новият кросоувър Qoros 3 City е предназначен за по-луксозно ползване в големия град, идеален за всекидневно кормуване и пътуване извън многолюдните населени места. И благодарение на иновативната свързаност, водачите могат да се възползват максимално от всяко пътуване.

Неговият модерен дизайн и гъвкавост са илюстрирани с повишен пътен просвет, големи колела и по-високо разположена позиция на водача. Той предлага обширно пространство и по-голям контрол за едно вълнуващо преживяване зад волана.
Новият Qoros 3 City влезе в продажба в Китай през декември 2014 г., като се присъедини към седана и хечбека на марката Qoros .

Компанията Qoros е основана през 2007 г. и е със седалище в Китай. Нейният международен екип от опитни автомобилни експерти е водещ в разработването на гама от превозни средства, които следват световните стандарти за проектиране, инженеринг и качество.

Малко преди лансирането Китай през декември 2013 г., седанът Qoros 3 стана първият автомобил, разработен в Китай,  удостоен с максималната оценка с пет звезди на краш тестовете та Euro NCAP и е един от най-безопасните тестван в 16-годишната история на организацията. Сред множество други отличия, хечбекът Qoros 3, стартира в Китай през юни 2014 г., спечели престижното отличие  Red Dot като признание за качеството на своя дизайн.

Кродоувърът City, третият сериен модел на марката , направи своя домашен дебют на автосалона в Гуангджоу през ноември 2014 г. и влезе в продажба месец по-късно.

Източник:"Auto Motor und Sport"-ams.bg