На мотор-шоуто в Лос-Анджелис компанията Мазда показа обновената си “шестица”. Mazda 6 модел 2018-а предлага доста промени спрямо актуалния модел. Седанът има видоизменена радиаторна решетка, други брони и обновена оптика. Предлага се нова боя Soul Red Crystal, а 17- и 19-цоловите джанти са с нова по-ярка форма.

В салона на новата Mazda има ново табло и прибори, липсват предишните “кладенци”, модернизиран и по-голям /8 инча/ е станал сензорният екран на мултимедията. Седалките са по-широки, по-удобни и вибрационно поглъщащи.

Опционно предните седалки могат да имат вентилация, срещу доплащане се предлага система за кръгово наблюдение, активен круз-контрол и проекционен дисплея на предното стъкло. В специалната версия Signature купувача ще се радва на кафява кожена тапицерия Nappa, високотехнологична тъканна апликация UltraSuede NU и декоративни добавки от бял орех.

Купето е развито на старата, но доработена платформа, колата е станала по-плавна в движението, по-малко се накланя, салонът е чуствително обезшумен, кормилното управление е по-отзивчиво.

В Щатите Mazda 6 2018-а ще се предлага с 2,5-литров бензинов турбомотор с мощност 230 или 253 к.с., както и с 2,5-литров атмосферник с мощност 192 к.с., допълнен със система за деактивация от работа на част от цилиндрите. Предавателните кутии са две - 6-степенен автоматик плюс и механична кутия за двигателя с атмосферно пълнене.