Днес Ford обяви, че въвежда на европейския пазар новите продукти Ford Performance Parts, в които са включени висококачествени, специално разработени и одобрени за употреба в Европа елементи и части за акцентиране и подобряване на визията, звука и пътното поведение на автомобилите от портфолиото Ford Performance на марката.

В пилотната серия на Ford Performance Parts, представена за първи път по време на Essen Motorshow в Германия, са включени около 70 предложения, които вече могат да поръчвани от дилърската мрежа на марката и могат да бъдат доставени до адрес или до представителство на марката Ford.

От Ford коментират, че портфолиото на Ford Performance Parts ще бъде разширено допълнително през следващата година, като ще се предлагат продукти и за други модели на фирмата, освен новата Fiesta ST, Focus ST, Focus RS, Mustang и суперспортното GT.

В портфолиото продукти на Ford Performance Parts фигурират позиции както за изцяло стилистични промени, така и варианти за оптимизиране на окачването, изпускателната система, двигателя и други. Част от тях са разработени съвместно със специалисти в съответните области като Roush, Borla, KW и Remus, а качествата им са проверени в реални условия на изпитателни писти, както и на легендарната Нюрбургринг Нордшлайфе.

Успоредно с въвеждането на тези нови предложения, Ford Performance представя за първи път в Европа и уникалната си Drift Stick.

FORD BG / Autopress